

/ GreenEDULARP : 2nd Project Meeting

Green Actions in School using Educational Live-Action RolePlaying (EduLARP)"

Project Number: 2021-1-EE01-KA220-SCH-000032573

06.09-07.09.2022 In Västerås, Sweden

Address: Sintervägen 6 72310 Västerås "Culturen"

Please add arrival and departure days to the excel sheet here.

6 September: Practical attendance in school lessons and project General Management Aspects	
Previous night or in the morning	Arrival of participants to Sweden, arriving to Västerås, overnight
9h:00 – 12:00	9:00 Welcome to LajvVerkstadens office and location info + warm up (LV 10 min)
	9:10 Short Introduction of Programme & Schedule (10 min) (Peipsi/LV)
	9:20 Project overview? (30 min Ederi?)
	 Results check in On time or of time Budget? Questions
	9:50 Expectations and needs, Post-it exercise (LV 10 min) - What is good? What is needed? Where do we start?
	10:00 Coffee break (20 min)
	10:20 Go through the post it's together (LV 30 min)
	 10:50 Presentation Dissemination plan (LajvVerkstaden) (30min) Presentation Implementation Q&A/diskussion
	 11:20 Result 1 and 2, Curriculum, lesson plan, toolkit (co-design) (rest of the day) Status Discussion and work Unsolved questions or responsibilities



Co-funded by the European Union

12:00 - 13:00	Lunch break at Heat, nearby Buffé restaurant (1h)
13:00 - 16:00	 13:00 Result 1 and 2, Curriculum, lesson plan, toolkit (co-design) (rest of the day) Status Discussion and work Unsolved questions or responsibilities 15:00 Coffee break (20 min) Continue work. 16:00 End of the day
17:00 – 19:00	Explore Västerås, with Qla as guide
20:00	Dinner and evening excursion
7 september: Work on the Outputs	
(08.00) or 09:00 – 12:00	9:00 - 10:00 Working with lesson plans (one by one comments)
	Working with example game scenario - LV can present a larp concept that they have.
	10:00 Coffee break (20 min)
	11:00 What's ahead? (Peipsi)
	 Dividing tasks and responsibility Project Timetable & Division of Tasks Dissemination activities Open space
	12:00 Lunch break
12:00 – 13:00	Afternoon is open for departure, more work or what is needed.
	Possible to create a handout for Linköping?
	Open space with questions from day one? Work on the project together?
16:00	Goodbye, or travelling to Linköping



8 september: Edu-larp Conference in Linköping. Optional

Tickets and timeplan from Stockholm to Västerås

Swedish bus services from Arlanda to Västerås: <u>https://www.vybuss.com/#!/</u>

This is the easiest way to travel from Arlanda to Västerås.

Swedish train possibilities: https://www.sj.se/en/

If you travel from Stockholm or any other major city to Västerås.

Venue and accommodation:

Hotell Arkad: https://hotellarkad.com/

You need to make your own reservations.

Possibility to visit Knutpunkt and Edu-larp Conference.

As you might know and have discussed, the international Larp conference Kunutpunkt will take place in Sweden the 9-12:th of September in Linköping, Sweden. You find tickets and information here: https://www.knutpunkt.se/

The final sale for tickets closing 10:e of July, so if you want to visit, Buy now.

Also, on the 8th of September there will be a Edu-larp conference related to Knutpunkt and that one we should present or project on.

Helena and Erik will be there presenting other projects but It would be great if some of you could join. Here is the Facebook event for that: <u>https://www.facebook.com/events/324740891216431</u> According to distributing the project this is a conference to be held.

Comments and things about the planning (Remove this when done)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1n9AlbbHVWuyvoQtsuhsGbyAq24dt415T/edit#gid=206763 865

Where we are supposed to be according to the planning:

Result 1 GreenEduLARP Curriculum: Task 2: Co-design of lesson plans (M4-M10)



Are we done with Task 1: Task 1: Methodology (M1-M3)?

Result 2 GreenEduLARP Teachers' Toolkit: Task 1: Training's Structure Design (M4-M10)